Haakjes wegwerken, merkwaardige producten en substitutie

We beginnen met een oefening waarbij je enkele haakjes moet wegwerken. Let goed op de regels bij het vermenigvuldigen van negatieve getallen. de uitwerking kun je bekijken via het oranje schuifbalkje. Wil je nog meer oefenen? Druk dan op de knop: nieuwe opgave.

Nog een oefening met enkele haakjes wegwerken. Vergeet niet om daarna gelijksoortige termen samen te nemen (je moet het dus zo eenvoudig mogelijk opschrijven, we noemen dat herleiden).

We gaan verder met het wegwerken van dubbele haakjes. Vergeet niet de gelijksoortige termen samen te nemen. De uitwerking bekijk je via de oranje schuifbalk. Nieuwe opgave? Klik dan op het knopje NIEUW.

De merkwaardige producten moet je uit je hoofd leren omdat je zo sneller het juiste antwoord op kan schrijven. Zorg dat je begrijpt hoe het in zijn werk gaat. Anders even vragen! Klik voor de antwoorden op de antwoordvakjes. Nieuwe opgaven krijg je door op de pijltjes in de rechter bovenhoek te klikken.

Soms zijn formules te combineren. Dat doe je door de ene formule in de andere te substitueren. Met de groene schuifknoppen kun je de uitwerking bekijken.