Oefeningen hoeken

Door links bovenin met het groene knopje te schuiven, kun je hoek C1 veranderen. Reken eerst met de regels hoek C2, C3 en C4 uit. Controleer dan je antwoorden door de vakjes aan te vinken. Nieuwe opdracht? Kies met de groene schuifknop een nieuwe hoek voor C1.Nu gaan we hoeken uitrekenen in een figuur. Denk goed na welke regels van pas komen. Heb je de hoeken uitgerekend, controleer ze dan door de vakjes aan te vinken. Je krijg je nieuwe oefening door punt B en D te verslepen.
Nog een stapje moeilijker… Reken eerst de hoeken uit en controleer ze dan. Zet ‘m op! Je krijg je nieuwe oefening door punt L en N te verslepen.

Wat is een Z-hoek of een F-hoek nu precies? Vink onderstaande vakjes aan en je ziet precies wanneer je met Z-hoeken en F-hoeken te maken krijgt.

Met onderstaande driehoek kun je eigenschappen onderzoeken. Wanneer is het een rechthoekige driehoek? Wanneer een gelijkbenige? En wanneer een gelijkzijdige? let punt C op 1 van de stippellijnen of andere punten en je krijgt extra informatie.

Kun jij nu bij elke driehoek aangeven wat de onbekende hoek is?

En hoe zit het met deze hoeken?